VJ-letmod-hangulat1Lehetséges elmélyült önkeresés a hétköznapokban?

Család, barátok, munkatársak körében gyakorolni, meditálni, jelenlétben időzni nem könnyű: olyan sok minden vonhatja el figyelmedet, hogy valódi éberségre, elkötelezettségre és tengernyi humorra van szükséged. Amennyiben elsajátítod ezt a hozzáállást, rengeteg örömöt és mély megértést élhetsz meg nap, mint nap, anélkül, hogy egy magányos helyre vágyódnál. Elvonulás és lemondás nélkül, itt és most tapasztalhatod meg a megszabadulás, megvilágosodás szemléletét. A Városi Jógi létmód a hétköznapokban rejlő megvilágosodást tanítja, örömtelien és érthetően, valóban neked.

Kik hozták létre a Városi Jógi létmódot és milyen céllal?

Virág és Magunam két modern, Budapesten élő, nem kettős szemléletű megvilágosodás tanító. Rengeteg tapasztalatuk van a családban gyakorlásról, a hétköznapok és a szellemi gyakorlatok egyensúlyáról. A Városi Jógi létmódban közérthető, dogmáktól mentes gyakorlataik és szemléletük találkozik a legrégibb jógik nemes hagyományával. Azért hívták életre ezt a létmódot, hogy minden önmagára kíváncsi ember felvállalhassa és megélhesse saját szabad természetét itt és most. Bármilyen élethelyzetben. Lehet, hogy te is városi jógi vagy, mély és szép célokkal, valamint a teljesség vágyával szívedben!

Mi az a megvilágosodás?

Megvilágosodni annyi, mint felébredni az élet álmából, és ráébredni, hogy te magad vagy az igazság. Ráébredni arra, hogy sosem voltál elszakadva a teljességtől, hogy minden te vagy, és hogy a félreértéseid sem voltak soha valósak. Sosem hagytad el önmagad, mert valójában mindig is otthon voltál, a tökéletesen szabad, ragyogóan tiszta természetedben.

Miért forduljunk a megvilágosodás felé?

Minden lény boldog akar lenni. Ebben közösek vagyunk mindannyian. A boldogságról alkotott elképzelések azonban sokfélék: kezdetben hétköznapi vágyakat kergetünk, később mélyebb lelki célokat tűzünk ki. Ám ha valaki komolyan foglalkozik saját belső békéjével, szabadságával és elégedettségével, ráébred: a megvilágosodást keresi valójában, csak nem nevezte nevén ezt a célt. A boldogság iránti vágy és a megvilágosodásra irányuló szándék egy tőről fakad. A Városi Jógiban gyakran tapasztaljuk, hogy a tanítvány hétköznapi céljai megszabadulásra irányuló vággyá formálódnak. Előbb vagy utóbb minden önmagával foglalkozó ember elkezdi vágyni a megvilágosodást.

Nincs személyes megvilágosodás

Nem lehetséges olyasmit megtalálni, ami soha el nem veszett. Eggyé sem lehet válni azzal, amitől el sem váltunk. A jógi legmegdöbbentőbb felismerése pontosan az lesz, hogy ő maga sosem éri el a megvilágosodást, mert sosem volt nem-megvilágosodott. Lemondani a személyes megvilágosodásról olyan kihívás, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. A jógi meghozza ezt a mély lemondást. Méltányolja azt az eredendő szabadságot, ami van, eltávolítva magából minden személyes elképzelést és ragaszkodást.
VJ-letmod-hangulat3
A megvilágosodás nem-kettős szemlélete

Virág és Magunam alkotta meg a Városi Jógit.  Tanításaik nem tartoznak szorosan egyetlen szellemi hagyományhoz sem, látásmódjuk azonban egyértelműen nem kettős. Hogy ez mit jelent? Azt jelenti, hogy tanításuk szerint sosem voltál elválasztva önmagad szabad természetétől, csak legfeljebb elfelejtetted, ki is vagy valójában. Ha nem volt elszakadás, újraegyesítésre sincs szükség, csupán ráébredésre. A megvilágosodás nem más, mint felébredés a felejtés álmából. Már most is az vagy, amit mindig is kerestél , és ezen semmi sem változtathat. A felébredés, megvilágosodás ennek a ténynek az élő felismerése, és az ebben való feloldódás.


Női megszabadulás- férfi megszabadulás: minden egy


A megvilágosodás mindig is jelen volt, és soha el nem veszett. A felébredés bármikor megtörténhet, bármikor megnyílhat az ég kapuja, és akkor fontos, hogy kész legyél: „Itt vagyok, most vagyok, feltétel nélkül, és teljesen nyitott vagyok.” Ezért a megvilágosodás szent pillanatára maximum készülődni lehet. Véghezvinni, megcsinálni, megalkotni nem tudod. A készülődés maga a belső munka: lemondások, belátások, szellemi megértések gyönyörű folyamata. A mester melletted áll, de rajtad múlik minden. Te döntesz. Nőként és férfiként más készülődni, eltérőek a folyamat állomásai, de a cél és a szív mindig ugyanaz. Virág és Magunam nem kettős szemléletben tanít, ugyanakkor nem várja el, hogy nőként férfi módra, vagy férfiként nő módjára közelíts önmagadhoz. Sőt, foglalkozásaik rámutatnak arra: nőiességed vagy férfiasságod nagyszerű lehetőség a megszabadulásra való felkészülésre.

Mi a Városi Jógi üzenete feléd?

A Városi Jógi létmód egyik legragyogóbb felfedezése az, hogy valójában milyen egyszerű önmagad figyelése, felszabadítása, legyenek akármilyenek a körülmények. Mindent használhatsz a szabadságra mutató gyakorlatként! Legyen az közlekedés vagy mozgás, családi esemény vagy munkahelyi kihívás: minden pillanat alkalmas arra, hogy felismerd valódi természeted!

Milyen a városi jógik szemlélete?

A másik felfedezés az, hogy emberek, szeretett lények, nyüzsgő városi pillanatok között gyakorolva mélységes együttérzés ébred a szívedben. Nevezheted elfogadáVJ-letmod-hangulat2snak, nyitottságnak, empátiának. A lényeg, hogy nem fogsz többé bosszankodni, haragosan igazságtalanságra gondolni. Lélekben derűs maradsz, és nem billensz ki a középpontodból. Az ilyen gyakorlás senkit sem zár ki, nem vákuumszerű, nem mesterkélt. Ugyanakkor az is nyilvánvalóvá válik, mennyire nehéz zajban, mozgásban befelé figyelni: ez a városi jógi számára óriási kihívás, mert pillanatról pillanatra kell megerősítenie belső szándékát, nem szabad kibillennie, bármi is történjen. Humor és őszinteség a jógi két fegyvere, s a megszabadulás vágya hozzá az üzemanyag.

Hogyan él egy városi jógi tanítvány?

A városi jógik mély kapcsolatban vannak mesterükkel. Ez a személyes átadás lehetővé teszi, hogy a mindennapok szép és hatékony szellemi gyakorlattá váljanak, és hogy minden helyzet kapuként szolgáljon a tanítvány felismeréseihez.

Amikor korán kelnek, iskolába indulnak gyermekükkel vagy autóznak, metróznak a nagyvárosban, akkor is jelenlétben időznek. Vagyis mindennek tudatában vannak, kitágítva és örömmel megélve a pillanatokat. Így válhat a hétköznapinak tűnő életmód mély, őszinte, felszabadító jógi életformává.

Virág és Magunam átadják tapasztalataikat ahhoz, hogy hogyan változhat az utazás, a gyereknevelés, a munka vagy a táplálkozás hatékony gyakorlássá. Megmutatják, hogyan váljanak a jógik szabaddá a látszólagos korlátok közepette. Kedves érdeklődő! Ez a létmód számodra is megvalósítható.

Mester, tanítvány és tanítás: a megszabadulás három kincse

Úgy tartják, a megszabadulás hagyományok addig maradnak életben, amíg léteznek mesterek, nyitott tanítványok és maga a tanítás. Egyik sem nélkülözheti a másikat.  A Városi Jógiban mindhárom életre kelt, és nem kettős szemléletben, közvetlen, barátságos hangulatban folyamatosan történik a megvilágosodás átadása.

Kapcsolatod a mesterrel

A Városi Jógiban alapvetően fontos ez a különös kapcsolat. Egy olyan felszabadult, dogmák nélküli létmódban, mint ez, elengedhetetlen a személyes útmutatás. Minél kevesebb a szabály, annál könnyebb célt téveszteni. Itt nem élményt keresünk, vagy gyakorlatokat, beavatásokat halmozunk, hanem felszabadítjuk magunkat a félreértéseinkből, és ráébredünk szabad természetünkre. Ebben a belső tusában óriási szerepe van a mester megtartó erejű, szeretetteljes, de szigorú jelenlétének. Virág és Magunam személyesen odaáll melléd, és mindig oda mutat, ahova nézned kell. Elérhetően és szellemi barátként, aki sosem fog föléd helyezkedni.

Virág és Magunam az abszolút guru szemléletét tanítják: az egyetlen  mester maga a megszabadulás, és a tanító a tanítványával együtt olvad bele a szív igaz természetébe.

Külső-, Belső-, és Titkos kör

A Városi Jógi mandalája, ötvözve a régi jógik hagyományát a mai elvárásokkal, három körben nyilvánul meg a tanítványok számára: Külső-, Belső-, és Titkos kör formájában.

A tanítvány szándéka és a mester tanácsa alapján lehetőség nyílik a három kör valamelyikéhez tartozni. A Külső körbe tartoznak azon tanítványok, akik érdeklődnek a jógik létmódja iránt, de még inkább csak az előadásokon, elvonulásokon, a mesterek jelenlétében érzik át ezt a szemléletet. Még fontolgatják, hogy igazán akarják e életük teljes mértékű átalakítását. A Belső körbe tartozó tanítvány már folyamatos inspirációkat keres, elfogadja a belső átalakulással járó kihívásokat is, de még óvatosabb kapcsolatot ápol a mesterekkel. Még nem megy túl közel a tűzhöz. A Titkos körös jógik egészen a tűz mellett élnek, a tanító égetően következetes, szigorú és szeretetteljes társaságában. Érzik szívükben a megvilágosodás igazságát, és még ebben az életben fel akarnak ébredni. Elkötelezettek, ezért hajlandóak szembenézni az akadályokkal és vállalják a megszabadulás szépséges folyamatát.

Hogyan kezdheted el? Mi vár rád?

A Városi Jógi sokszínű programokkal vár. Azért tanítunk sokféleképpen, mert az emberek is sokfélék. Ahány ember, annyi megvilágosodás, tartja a mondás.
Amikor eljössz egy tanításra, szinte biztosan belső folyamatok indulnak el szívedben: átalakulhatnak addigi céljaid; felfedezheted, milyen sok hozzád hasonló, teljességre vágyó ember vesz körül; valamint hogy élményeidet és szellemi megértéseidet megoszthatod másokkal. Talán meglepő lesz az is, mennyi pár és család választotta már a modern jógik útját, és hogy a család vállalása nem akadály az önfelismerés során.
Szívesen látunk tanításainkon, az első alkalom ajándék. Kezdd azzal, amelyik leginkább megszólítja a szívedet! Akármelyikre is jössz el, részese lehetsz a megvilágosodás nagyon is modern, nem-kettős megközelítésének. S ami a legfontosabb egy jógi számára: találkozhatsz két olyan szellemi tanítóval, akikkel kialakíthatod a mester-tanítványi kapcsolatot. A jógi élete szabad, színes, meglepetésekkel teli. Nélkülözi a dogmákat, a merev hagyományokat és a kirekesztést. És pont ezért van szükség a mesterre! Amikor erős a szabályok hálója, nem tévedsz el könnyen, ám ha a spontaneitás hatja át életedet, egy utat mutató erő szükségeltetik.

Melyik programot válaszd először?

Bármelyik programunkra eljöhetsz, de megpróbálunk segíteni a választásban.

• Ha kíváncsi vagy a megvilágosodás közvetlen átadására, gyere el Létegyüttlétre vagy  Csendébredésre! Itt csak erről van szó, vagy hallgatunk.
• Ha női keresőkkel szeretnél találkozni, és nőiségedet buddhaként látni, gyere el  a Női Bölcsesség foglalkozásokra! A csütörtöki alkalom különösen alkalmas az érdeklődők számára.
• Ha szeretnél többet tudni a jógi létformáról, és megnéznéd, milyen egy modern jógi, tarts velünk a Jógi átadásokon, ahol szerdánként friss és mindennapi témákon keresztül nyilvánul meg a megszabadulás.
• Ha nyitott és kíváncsi vagy, gyere el az egyik Mese estére, ahol megvilágosodás tanítások bontakoznak ki magyar népmeséken keresztül.
 • Ha férfiként és férfiasan szeretnél belső utat járni, a Dradag neked való. Itt a bölcsesség és az erő az átadás alapja. Csak férfiaknak!
• Ajánljuk neked videóinkat, melyeket a Facebookon és a Youtube csatornán keresztül is elérhetsz! Keress ránk!

A programok részleteiről az Eseménynaptárban tájékozódhatsz.

Lehetőség van a foglalkozásainkon, elvonulásainkon kedvezményesen is részt venni, de a következő feltételekkel:
• Szólj erről előre, és személyesen Magunamnak vagy Virágnak!
• Kérésedet a tanítók személyesen, teljesen rólad szólóan fogják megválaszolni. Mondhatnak akár nemet is.

Nagy örömmel várunk, és kérdéseiddel is bátran keress meg  bennünket!

Magunam: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Virág: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Petra, a Városi Jógi képviselője: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.